Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ana Birchall spune că Brexit-ul poate fi transformat într-o oportunitate pentru România

Ana Birchall spune că Brexit-ul poate fi transformat într-o oportunitate pentru România

DISTRIBUIȚI

 Ana Birchall144978 – 30062016 –  Deputatul Ana Birchall susține că ”România trebuie să rămână ferm ataşată valorilor europene, implicată în proiectul european şi să susţină, ca şi până acum, importanţa unităţii UE şi nevoia identificării unor soluţii comune şi responsabile la actualele provocări europene”. Declarația deputatei survne în contextual rezultatului referendumului din Marea Britanie, care aprobă ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană: „Rezultatul referendumului privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană reprezintă o zi tristă pentru proiectul european şi ne arată, din păcate, că pericolul euroscepticismului şi extremismului la nivelul UE este acum mai mare ca oricând. Asistăm astăzi la o întărire fără precedent a discursului anti-european şi a extremismului naţionalist şi populist, precum şi la o tendinţă de repoziţionare faţă de leadership-ul european de la Bruxelles”, atenționează Ana Birchall.

Aceasta mai arată că, în răspuns la intensificarea curentelor eurosceptice şi anti-europene, UE trebie să îşi regândească strategia pe termen mediu și lung, iar familia europeană trebuie să fie solidară şi unită în aceste momente: ”Sper că prin dialog, consens şi fără reacţii emoţionale, Uniunea Europeană va strânge rândurile şi va merge mai departe”, a susţinut preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

Parlamentarul consideră că votul majorităţii britanicilor trebuie respectat și că rezultatul referendumului nu trebuie să afecteze relaţia bilaterală România-Marea Britanie: „Referendumul este o opţiune legitimă a majorităţii cetăţenilor Marii Britanii. Trebuie să luăm act de acest rezultat şi să respectăm alegerea făcută de britanici, chiar dacă, aşa cum am afirmat de fiecare dată, consider că locul Marii Britanii este alături de marea familie europeană. În ceea ce priveşte efectele pe care decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană le va avea asupra României şi, mai ales asupra românilor care trăiesc în Regatul Unit, este esenţial să rămânem în continuare vigilenţi, să gestionăm eficient efectele fiscale ale Brexit-ului şi să negociem în beneficiul românilor care locuiesc şi muncesc în Marea Britanie. De asemenea, Parteneriatul Strategic pe care îl avem cu Marea Britanie trebuie să continue, iar colaborarea bilaterală să continue să se dezvolte”.

În contextul Brexit-ului, Ana Birchall atrage atenția că multe din problemele ridicate de Marea Britanie constituie semnale de alarmă, inclusiv la nivelul Bruxelles-ului, care ar trebui să ţină cont mult mai mult, de acum înainte, de rolul şi de implicarea fiecărui stat membru în procesul de luare a deciziilor.

În acest context, România trebuie să rămână ferm ataşată valorilor europene, implicată în proiectul european şi să susţină, ca şi până acum, importanţa unităţii UE şi nevoia identificării unor soluţii comune şi responsabile la actualele provocări europene. Unitatea proiectului european este fundamentală, mai ales în aceste momente de cumpănă, deoarece numai împreună putem fi cu adevărat o voce puternică în arena politică globală. Dar pentru a se realiza toate aceste lucruri, trebuie restabilită încrederea între statele membre”, a declarat deputatul PSD.

„În acelaşi timp, în actuala paradigmă a redefinirii construcţiei europene, România are oportunitatea să îşi asume un rol mai important la nivelul Uniunii, să devină un actor puternic şi un generator de politici europene, atât la nivel regional cât şi la nivelul UE. Aceasta poate fi şansa noastră să demonstrăm că locul României este în elita europeană şi că putem contribui în mod constructiv şi decisiv la consolidarea unei Uniuni Europene solidare, puternice şi competititve, având la bază încrederea şi respectul pentru valorile europene”, a arătat Ana Birchall în finalul declaraţiei politice. –  PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.