Acasă Uncategorized București: Ceremonii dedicate Zilei Eroilor

București: Ceremonii dedicate Zilei Eroilor

DISTRIBUIȚI

ziua eroilor 144605 – 09062016  – Ministerul Apărării Naționale organizează joi, 9 iunie, ceremonii militare şi religioase cu prilejul Zilei Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român.

În Capitală au fost depuse coroane de flori, de la orele10.00,  la Cimitirul Israelit Filantropia, iar de la orele 12.00 la Mormântul Ostaşului Necunoscut – Parcul Carol I, la Monumentul Eroilor căzuţi în misiune în teatre de operaţii şi pe teritoriul României – Parcul Tineretului, la Monumentul Eroilor Patriei – Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” şi la Cimitirul Militar Ghencea.

Manifestări similare au loc și în garnizoanele din țară, cu participarea reprezentanţilor autorităților locale, unităţilor şcolare, cultelor religioase, asociaţiilor de veterani şi ai organizaţiilor neguvernamentale. Ceremonii vor avea loc, cu sprijinul reprezentanţelor diplomatice ale României, și în onoarea eroilor noştri căzuţi pe teritoriul altor state.

Militarii români dislocaţi în Baza Militară din Kandahar îi omagiază pe eroi la Troiţa din campul românesc prin Apelul Solemn în memoria românilor cazuți la datorie în teatrele de operaţii din Bosnia și Herțegovina, Irak şi Afganistan și printr-o slujbă religioasă.

În semn de recunoştinţă pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Modial, autorităţile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare naţională şi să fie celebrată, ”cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional”, în Ziua Înălţării Domnului. Decizia a fost preluată de Parlamentul României în anul 1995, iar în anul 2003, prin Legea privind regimul monumentelor şi operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost proclamată drept sărbătoare naţională a poporului român.

Conform HG nr. 309/2015, în toate lăcaşele de cult se trag clopotele la orele 12.00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei. Festivităţile de comemorare vor începe după oficierea Sfintei Liturghii a Înălţării Domnului. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.