Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Laude americane

București: Laude americane

DISTRIBUIȚI

 Mihnea Motoc -  Michael Turner,144483 – 02062016 –  La 1 iunie 2016 a avut loc întâlnirea ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, cu Michael Turner, membru al Congresului SUA, co-preşedinte al Grupului de Prietenie cu România (Romanian Caucus) din Congresul SUA şi Preşedinte al Adunării Parlamentare a NATO.

Discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe aspecte privind cooperarea în domeniul apărării dintre Statele Unite ale Americii şi România în cadrul Parteneriatului Strategic bilateral, precum şi eforturile comune în context aliat, în vederea pregătirii Summit-ului NATO de la Varşovia. Au fost, de asemenea, analizate evoluţiile complexe de securitate din mediul regional şi a fost evocată necesitatea întăririi posturii de apărare şi descurajare a NATO împotriva ameninţărilor şi riscurilor de orice natură la adresa securităţii aliate.

Ministrul Motoc a exprimat apreciere pentru nivelul excelent de cooperare militară dintre cele două state şi angajamentul solid al SUA în vederea creşterii prezenţei americane în statele aliate de la frontiera estică a NATO, prin implementarea Iniţiativei de Reasigurare Europeană şi în cadrul Operaţiei Atlantic Resolve. De asemenea, a argumentat asupra importanţei strategice a Mării Negre pentru securitatea regională şi euro-atlantică şi necesităţii focalizării eforturilor aliate în această direcţie. În acest context, cei doi oficiali au abordat iniţiative concrete de întărire a prezenţei aliate pe întregul flanc estic al NATO, în perspectiva Summit-ului de la Varşovia.

Congressman-ul Turner a evocat contribuţia substanţială a României în cadrul parteneriatului bilateral şi în contextul aliat, la dezvoltarea arhitecturii Sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu si a exprimat apreciere pentru contribuţia semnificativă pe care o are România la misiunea Resolute Support din Afganistan, precum şi în cadrul Coaliţiei Internaţionale anti-ISIL. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.