Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Președintele Iohannis la ”Steadfast Cobalt 2016”

București: Președintele Iohannis la ”Steadfast Cobalt 2016”

DISTRIBUIȚI

 Iohannis -  ”Steadfast Cobalt 2016”144482 – 02062016 –  Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat miercuri, 1 iunie a.c., la activităţile prilejuite de Exerciţiul NATO ”Steadfast Cobalt 2016”, care se desfăşoară în România, la Bucureşti.

Cu această ocazie, preşedintele României a evidenţiat amploarea şi complexitatea acestui exerciţiu de testare şi evaluare a interoperabilităţii Sistemelor de comunicaţii şi informatice aliate, în sprijinul structurii de comandă şi control pentru misiunile Forţei de Răspuns a NATO şi a salutat implicarea celor peste 1.000 de participanţi din cele 35 de unităţi specializate Aliate dislocate.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat eforturile autorităţilor române în vederea consolidării, şi pe această cale, a rolului României de furnizor de securitate şi stabilitate în Flancul de Est al Alianţei. Țara noastră a demonstrat, în cadrul Exerciţiului NATO ”Steadfast Cobalt 2016”, că deţine capabilităţi de ţară-gazdă pentru forţele ce ar putea fi dislocate pe teritoriul naţional, confirmând propria capacitate de a integra comandamente şi forţe româneşti într-o Operaţie majoră întrunită NATO, de apărare colectivă în Estul Europei.

În continuare, preşedintele României a apreciat că, pentru militarii români participanţi, exerciţiul a constituit o oportunitate de consolidare a cunoştinţelor tehnice şi a abilităţilor practice necesare pentru desfăşurarea unor misiuni în comun în mediul internaţional.

La finalul vizitei, Iohannis a mulţumit tuturor celor care şi-au adus contribuţia la planificarea, pregătirea, dislocarea şi execuţia în România a acestui exerciţiu NATO, atât cadre militare, cât şi civili, care, prin activitatea desfăşurată, asigură menţinerea şi dezvoltarea interoperabilităţii între comandamentele şi forţele NATO, multinaţionale şi naţionale Aliate. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.