Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bruxelles: Au înțeles ceva canadienii?

Bruxelles: Au înțeles ceva canadienii?

DISTRIBUIȚI

Dragos Tudorache145174 – 13072016 –  Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ioan Dragoș Tudorache, a participat, la Bruxelles, împreună cu comisarul european pentru Migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, la întâlnirea cu ministrul canadian pentru Migraţie, refugiați şi cetăţenie, John McCallum, pe tema politicii vizelor pentru cetățenii Uniunii Europene. Întâlnirea a avut loc în continuarea discuției avută de șeful Cancelariei cu ministrul canadian, în data de 23 mai, la Ottawa.

”Am reiterat poziția exprimată de premierul Dacian Cioloș în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Ottawa cu prim-ministrul Justin Trudeau, și anume că România dorește să sprijine procesul de ratificare a Acordului economic și comercial UE-Canada (CETA), însă, pentru a putea să facă acest lucru, este nevoie ca problematica vizelor să fie rapid rezolvată.

Credem că liberalizarea schimburilor de bunuri și servicii între UE și Canada ar fi golită de sens pentru cetățenii români, dacă ar exista în continuare acest acces restricționat pe bază de vize, lucru care cred că a fost înțeles de partea canadiană.

În acest context, în cadrul întâlnirii, Canada a apreciat rezultatele pozitive ale misiunii tehnice din luna iunie.

Am convenit cu ministrul McCallum să reluăm discuțiile după ce guvernul canadian își reia activitatea, în luna septembrie, și  avem speranța ca o decizie privind ridicarea vizelor să urmeze curând după aceea”, a declarat Ioan Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei prim-ministrului Dacian Cioloș, în urma întâlnirii.

Canada urmează să anunțe la începutul toamnei un calendar pentru ridicarea vizelor pentru cetățenii români și bulgari. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.