Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Nicușor Dan, pe tușă

București: Nicușor Dan, pe tușă

DISTRIBUIȚI

 Nicușor Dan145108 – 08072016  –  Consilierul general din partea USB, Nicușor Dan, nu face parte din nicio comsie din cadrul Consiliului General al Municipiului București, majoritatea formată din PSD, UNPR și ALDE respingându-i toate variantele.

 ”Noi avem 27% – 15 consilieri din 55 în cadrul CGMB – și vrem ca și în comisii să avem 27%. Dacă ar fi fost organigrama cum era inițial, 16 comisii de câte 7 locuri, asta ar fi însemnat 112 poziții, iar noi ar fi trebuit să avem 30 de locuri. Am primit promisiunea că vom avea cele 30 de locuri. Am făcut nominalizările și credeam că totul e în regulă. Când am venit la ședință, ni s-a arătat o schemă în care noi aveam cele 30 de nominalizări acceptate în comisii, numai că erau mai multe locuri în comisii. Adică în loc să fie toate comisiile de șapte, erau foarte multe dintre ele de nouă membri. În total, în loc de 112 poziții în comisii, erau 132. Atunci, conform procentului nostru, în comisii ar fi trebuit să fie 36 și nu 30 de consilieri USB. Am cerut să ni se mai dea șase poziții în comisii, cât ni se cuvenea conform procentajului. Probabil s-au enervat că din cauza asta au trebuit să retipărească buletine, să facă o nouă renegociere. Și, dintr-o ambiție copilărească, m-au scos din cele două comisii”, a declarat Nicușor Dan.

El a amintit că, potrivit Ordonanței 35/2002, care este un regulament-cadru de funcționare al tuturor consiliilor locale, fiecare consilier trebuie facă parte din cel puțin o comisie. PNL va propune în ședința următoare o remediere a acestei situații. –  PROMPT MEDIA

foto:stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.