Acasă Politic Vietnam: Guvernul de la Bucureşti va dubla numărul de burse acordate studenților...

Vietnam: Guvernul de la Bucureşti va dubla numărul de burse acordate studenților vietnamezi care doresc să studieze în România

DISTRIBUIȚI

Vietnam145198 – 14072016 – Programul vizitei oficiale a lui Dacian Cioloș la Hanoi a cuprins ieri și o întâlnire a prim-ministrului cu membrii Asociației de Prietenie România -Vietnam, organizaţie care grupează o mare parte din cei peste 3.500 de studenți vietnamezi care au studiat în România.

În acest cadru, prim-ministrul Dacian Cioloş a anunțat că Guvernul de la Bucureşti va dubla numărul de burse acordate studenților vietnamezi care doresc să studieze în România și a subliniat că încurajează încheierea de acorduri inter-universitare menite să susţină o conlucrare eficientă între instituțiile de învățământ superior din România şi Vietnam.

Reamintim că după întâlnirea dintre prim-ministrul Dacian Cioloș și omologul său vietnamez, Nguyen Xuan Phuc, a fost semnat Programul de cooperare în domeniul educației și formării, pentru perioada 2016 – 2020, între Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice al României și Ministerul Educației și Formării din Vietnam prin care Guvernul de la București va acorda 20 de burse de studiu pentru studenți vietnamezi.

Tot în cursul zilei de ieri premierul Dacian Cioloș a avut întrevederi cu autoritățile locale din provincia Quang Ninh care au exprimat interesul pentru realizarea unei înfrățiri cu un județ din România. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.