Acasă Economie București: Transportatorii, dezamăgiți

București: Transportatorii, dezamăgiți

DISTRIBUIȚI

– 145566 – 04082016 – Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM se declară dezamăgite de rezultatele întâlnirii avute cu reprezentanții Guvernului și Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), întrucât nu s-a ajuns la nicio concluzie, prin urmare dacă vor exista proteste spontane, de la blocat de drumuri, frontiere sau la simplul mers cu 30 km/h de către fiecare camion o oră pe zi, generând mari blocaje de trafic, autoritățile să nu fie surprinse.

asigurari_rcaÎn urma întâlnirii dintre UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM, de la Guvern, pe tema RCA cu vicepremierii Costin Borc și Vasile Dâncu, Directorul de cabinet alpremierului, Paul Gheorghiu și cu reprezentanții ASF, reprezentanții Guvernului au precizat că vor face o analiză precisă pe datele furnizate de ASF și Consiliul Concurenței, însă nu pot preciza un termen exact când această analiză va fi finalizată și nici nu pot spune care vor fi soluțiile pe termen scurt pentru rezolvarea crizei de pe piața RCA și normalizarea tarifelor.

În aceste condiții, patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM vor organiza o întâlnire pentru a decide data unui protest la nivel național, situația transportatorilor rutieri devenind extrem de critică. Majoritatea operatorilor de transport sunt aduși la faliment, după ce tarifele de primă pentru transportul comercial de marfă și persoane s-au majorat cu peste 300% față de anul precedent și cu peste 500% față de anul 2014. Astfel, o poliță RCA pentru un autotractor – clasa B0 a ajuns în acest moment la prețul de 22.000 lei pe an față de 4.000 lei în 2014.

Totodată, atragem atenția asupra dezastrului care există în firmele de asigurare care nu sunt interesate de reducerea riscurilor, ci vor doar să pună pe spatele transportatorilor rutieri ineficiența lor având costuri de administrare extrem de mari deduse în special din încasările RCA.  Reamintim faptul că ASF spune că frecvența daunei este de 15% în cazul capetelor tractor și că dauna medie este de 18.560 lei. Astfel, la fiecare 6,3 prime de 20.000 de lei, asigurătorii încasează 126.000 de lei și plătesc 18.560 lei, restul de peste 107.000 lei rămânând în buzunarul asigurătorilor și al ASF”, susțin transportatorii. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.