Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul Miron Smarandache cere fonduri suplimentare pentru activităţile preventive din sănătate

București: Deputatul Miron Smarandache cere fonduri suplimentare pentru activităţile preventive din sănătate

DISTRIBUIȚI

miron-smarandache146528 – 27092016 –  Deputatul PSD Miron Smarandache a solicitat, printr-o interpelare adresată ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, fonduri suplimentare pentru activităţile preventive din sănătate.

”În ciuda măsurilor luate, un număr important de români au fost infectaţi cu virusul West Nile în ultimele luni, consemnându-se şi câteva cazuri de decese. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numărul persoanelor infectate în acest an este mult mai însemnat decât cel înregistrat anul trecut, ceea ce denotă anumite carenţe în activităţile de prevenţie”, a argumentat parlamentarul social democrat în documentul trimis conducerii Ministerului Sănătăţii.

În finalul interpelării, Miron Smarandache l-a întrebat pe ministrul Voiculescu următoarele: „1. Care este numărul total al românilor care au suferit îmbolnăviri generate de virusul West Nile, şi câţi din ei sunt din judeţul Bacău?; 2. Raportat la ultimii ani, cum vă explicaţi incidenţa crescută a numărului îmbolnăvirilor din acest an?; 3. Care este suma alocată de Ministerul Sănătăţii pentru activităţile de prevenire a acestor îmbolnăviri soldate cu decese în rândul populaţiei?”

”Este nevoie de fonduri mai substanţiale pentru activităţile preventive din sănătate, mai ales că în ultima perioadă ne-am confruntat cu destule epidemii şi probleme. Virusul West Nile este generat de înţepătura ţânţarilor, însă procentul ridicat de îmbolnăviri şi decese într-o ţară ca România, mai puţin predispusă la astfel de evenimente nedorite, este unul îngrijorător”, a concluzionat deputatul băcăuan. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.