Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Premieră post-decembristă

București: Premieră post-decembristă

DISTRIBUIȚI

mircea-dumitruOra adevărului pentru directorii de școli  – 146234 – 13092016 –  S-a dat startul depunerii candidaturilor pentru funcţiile de directori de grădiniţe, şcoli şi licee, şi după cum Ministerul Educaţiei a anunţat, directorii nu vor mai fi numiţi de inspectorii generali, ci vor susţine examene scrise pentru ocuparea funcţiilor. Este prima oară, după Revoluţie, când pentru ocuparea funcţiei de director de şcoală, profesorii vor susţine un examen cu subiecte elaborate la nivel naţional.

Data-limită de depunere a dosarelor este 2 octombrie, iar, potrivit calendarului aprobat de Ministerului Educaţiei, proba scrisă este pe 12 octombrie, iar interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. ”Acum aplicăm legea, pentru că aceste concursuri sunt prevăute în Legea Educaţiei Naţionale. Din câte ştiu eu, nu au mai avut loc concursuri din 2008. Până acum directorii erau delegaţi pe o perioadă determinată de către Inspectoratele şcolare, fără a fi vreun concurs propriu-zis, fără transparenţă. Impactul va fi mare, pentru că profesorii văd că aplicăm legea şi că selecţia va fi în funcţie de valoarea celor care se înscriu la concurs”, a declarat pentru Adevărul ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.  Acesta a precizat că probele de concurs vor fi înregistrate audiovideo, astfel încât să fie asigurată transparenţă totală.

Preşedintele Federaţiei Coaliţia pentru Educaţie, Daniela Vişoianu, susţine că examenul scris cu subiecte elaborate la nivel naţional va diminua puterea politicului şi a autorităţilor judeţene este un prim pas către profesionalizarea directorului de şcoală. –  PROMPT MEDIA

foto:ziuanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.