Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Uite modificarea, nu e modificarea

București: Uite modificarea, nu e modificarea

DISTRIBUIȚI

 Anca_Dragu146121 – 07092016 –  Modificarea Codului Fiscal prin majorarea contribuțiilor pentru angajați ar urma să fie neutralizată de creșterea salariului brut, sub amenințarea amenzii și a acțiunii penale. Prin efectul celor două măsuri combinate, cheltuiala totală cu un salariat nu ar crește, iar salariul în mână ar trebui să rămână neschimbat. Însă persoanele cu activități independente vor resimți o povară a taxării aproape dublă.

Proiectul de Cod fiscal pus în discuție de cei de la Finanțe mută contribuțiile de asigurări sociale (CAS) și de sănătate (CASS) în sarcina angajatului care va datora 21,7%, respectiv 8,9%. În prezent, cele două sunt împărțite la angajat 10,5% – CAS și 5,5% -CASS și la angajator 15,8% – CAS și 5,2% – CASS. Per total, rata ambelor contribuții pentru un salariu scade de la 26,3% – CAS la 21,7% și de la 10,7% – CASS la 8,9%. Concomitent cu acest transfer, Finanțele impun majorarea salariului brut cu amenințarea amenzii și a dosarului penal dacă sumele reținute nu sunt vărsate la buget.

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, afirmă, legat de proiectul care schimbă Codul Fiscal, că la nivelul ministerului au fost mai multe proiecte luate în considerare la nivel tehnic, dar că pe acesta nu și-l asumă și nu îl va semna. Ea a adăugat însă că va discuta cu secretarul de Stat Gabriel Biriș, care conduce Departamentul de Legislație Fiscală, pentru a afla cum a ajuns în presă acest proiect. Ministrul a asigurat totodată că nu va aproba creșteri de taxe.

Într-un comunicat, ministrul de resort afirmă că a cerut experților din minister pe probleme de fiscalitate o analiză internă care să cuprindă mai multe scenarii de calcul pentru simplificarea, debirocratizarea și crearea unor condiții mai bune pentru mediul de afaceri.

Precizările au fost transmise după ce Profit.ro a prezentat în detaliu proiectul de modificare a Codului Fiscal, iar unele dintre prevederi au generat puternice critici în spațiul public. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.