Acasă Economie Discuții la București despre interconectarea piețelor de capital din R. Moldova și...

Discuții la București despre interconectarea piețelor de capital din R. Moldova și România

DISTRIBUIȚI
foto:infotag.md

  171795 – 10042024 – Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, a avut, marți, a București discuții la Bursa de Valori București, referitoare la modele de tranzacționare bursieră, interacțiunea dintre operatorii de piață și autoritatea de supraveghere, rolul depozitarului central. O altă întrevedere – la Autoritatea de Supraveghere Financiară, vizează supravegherea operațiunilor cu acțiuni, raportările către autoritatea de supraveghere și măsurile de intervenție ale acesteia.

În cursul zilei de astăzi, 10 aprilie, Anca Dragu va discuta cu reprezentanții Băncii Naționale a României despre supravegherea transparenței, modele de aprobare prealabilă a deținerilor și mecanismele de supraveghere și măsurile de intervenție aplicate de banca centrală.

Promovarea interconectării piețelor de capital din Republica Moldova și România a fost abordată recent și la Forumul „Moldova-România: capital Bridges” întrunit la București cu participarea oficialilor de rang înalt din cele două state și a guvernatoarei BNM, Anca Dragu. Vizita vine în continuarea eforturilor de impulsionare a dezvoltării pieței de capital din Republica Moldova prin interacțiunea cu BVB și de aprofundare a cooperării economice dintre cele două state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.