Acasă Politic București: Un chinez și un neozeelandez, depistați cu ședere ilegală în Capitală

București: Un chinez și un neozeelandez, depistați cu ședere ilegală în Capitală

DISTRIBUIȚI

igi146287 – 14092016 – Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au desfăşurat, în după-amiaza zilei de 13 septembrie a.c., o acţiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, în municipiul București. În cadrul activității au fost depistaţi, cu şedere ilegală, doi bărbați, în vârstă de 46, respectiv 36 de ani, din China și Noua Zeelandă.

În urma verificărilor, s-a constatat că pe numele cetățeanului chinez polițiștii au emis, anterior depistării, o decizie de returnare prin care era obligat să plece din România, în termen de 15 zile. Întrucât nu a respectat măsura dispusă, străinul a fost luat în custodie publică și va fi îndepărtat sub escortă de pe teritoriul țării noastre. Acesta a totalizat șase ani de ședere ilegală în România.

Cel de-al doilea străin, întrucât are calitatea de membru de familie al unui cetăţean român, a fost îndrumat să se prezinte la sediul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere. Totodată, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.200 lei.

Tot în cadrul acțiunii, o societate comercială din București, având ca obiect de activitate jocuri de noroc și pariuri, a fost sancționată contravențional cu suma de 3.000 lei, deoarece nu a comunicat în termenul legal de 10 zile, angajarea a doi cetățeni străini, exceptați de la obținerea avizului de muncă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.