Acasă Externe Coreea de Nord: Coreea de Nord râde de toată lumea

Coreea de Nord: Coreea de Nord râde de toată lumea

DISTRIBUIȚI

 coreea-de-nord146162 – 09092016 –  Coreea de Sud acuză responsabilii de la Phenian că au efectuat un nou test nuclear, după ce un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade a zguduit Coreea de Nord vineri dimineața.

China și-a exprimat opoziția fermă față de testul nuclear efectuat vineri dimineața de Coreea de Nord, relatează AFP. ”Republica Populară Democrată Coreeană a efectuat un nou test nuclear în pofida opoziției generale a comunității internaționale, test pe care guvernul chinez îl condamnă cu fermitate. Cerem insistent Coreii de Nord să-și onoreze angajamentele în ceea ce privește denuclearizarea, punerea în aplicare a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU și să se abțină de la orice acțiune de natură să agraveze situația”, a declarat ministerul chinez al Afacerilor Externe într-un comunicat

Preşedintele american Barack Obama a declarat, la rândul său, că acţiunile provocatoare ale Coreei de Nord vor avea ”consecinţe grave” după ce această ţară a confirmat că a efectuat un al cincilea test nuclear vineri dimineaţa, informează Reuters şi AFP. Preşedintele american a precizat că va continua consultările cu aliaţii şi partenerii SUA în zilele următoare pentru a se asigura că acţiunile provocatoare ale Coreii de Nord vor avea consecinţe grave, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

Barack Obama a fost informat la bordul Air Force One de consilierul de securitate naţională Susan Rice despre activitatea seismică de vineri din apropierea sitului de testare nucleară a Coreii de Nord.

Liderul de la Casa Albă reiterează angajamentul ferm al SUA pentru garantarea securităţii aliaţilor săi din Asia şi din lume, a mai spus Earnest. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.