Acasă Nord-Est Neamt Neamț: Tăriceanu, în corzi

Neamț: Tăriceanu, în corzi

DISTRIBUIȚI

tariceanu146563 – 28092016 – Deputatul Cătălin Drăguşanu, co-preşedintele filialei ALDE Neamţ, susţine poziţia senatorului Vasile Nistor care a cerut organizarea imediată a unui Congres Extraordinar al partidului. Cătălin Drăguşanu declară, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că este necesară adoptarea unui Cod de Etică prin care să fie stabilite criteriile de integritate pentru membrii care doresc să ocupe funcţii publice.

”Am luat act de solicitarea preşedintelui executiv al partidului ALDE, domnul Vasile Nistor, privind organizarea Congresului Extraordinar. În calitate de deputat în funcţie şi copreşedinte ALDE Neamţ sunt de acord cu propunerile şi setul de măsuri propus de domnia sa, pentru că ele ar veni să rezolve, în sfârşit, câteva din problemele care planează asupra partidului nostru. ALDE îşi doreşte să fie un partid mare, a treia forţă politică din România, deci este imperios necesar să adopte un Cod de Etică şi să stabilească nişte criterii de integritate pentru membrii care doresc să ocupe în continuare funcţii publice. Pentru schimbarea clasei politice şi pentru un Parlament format din oameni curaţi, cerem ca pe listele partidului nostru să fie numai oameni integri, care nu au probleme cu legea”, a declarat deputatul.

Co-preşedintele ALDE Neamţ precizează că i-a făcut, totodată, o invitaţie senatorului Vasile Nistor să candideze pe listele filialei nemţene. ”’Domnul co-preşedinte Tăriceanu a afirmat că domnul Vasile Nistor face aceste solicitări din cauză că nu are loc pe listele ALDE şi că nici o organizaţie nu ar accepta ca domnul Nistor să candideze pentru ei. M-a surprins această afirmaţie, deoarece ştiam că nu sunt făcute listele. Personal nici nu am fost întrebat dacă sunt de acord ca domnul Nistor să candideze în Neamţ, deci nu aveam cum să ofer un răspuns în acest sens. Dar, dacă doreşte, îl invit pe domnului senator Vasile Nistor pe listele ALDE Neamţ să ocupe prima poziţie pe lista pentru Senat. În acest fel am avea şansa să obţinem ambele funcţii de parlamentari, cea de deputat şi cea de senator. Este necesar să fac menţiunea că la şedinţa de vineri, 23 septembrie, a Comisiei de Fuziune, s-a stabilit că abia în cursul acestei săptămâni să se discute de principiu candidaturile ALDE la parlamentare pentru fiecare judeţ. Pe cale de consecinţă, filiala ALDE Neamţ nu a stabilit până astăzi candidaţii pentru noul Parlament, deci nici structura centrală nu avea cum să aibă, în acest moment, listele finale de candidaturi. Aşa stând lucrurile, dacă domnul Tariceanu face publice alte informaţii decât cele luate din mediile oficiale ale partidului, înseamnă ca listele de candidaţi s-au făcut într-un cadru care îl excede pe cel al partidului şi sigur pe aceste liste neoficiale sunt mulţi oameni vizaţi de propunerile domnului Vasile Nistor”, a precizat Drăguşanu.

Atât Cătălin Drăguşanu, cât şi Vasile Nistor au fost membri ai Partidului Conservator care a fuzionat cu Partidul Liberal Reformator, rezultând ALDE.

Senatorul ALDE Vasile Nistor a solicitat, luni, copreşedinţilor partidului Daniel Constantin şi Călin Popescu-Tăriceanu ”convocarea de urgenţă” a congresului extraordinar al formaţiunii în care să se adopte ”un normativ intern privind excluderea din viitoarele liste de candidaturi pentru funcţiile de parlamentar a oricărui membru de partid care este urmărit penal sau trimis în judecată pentru fapte de corupţie, evaziune fiscală sau alte fapte asimilate infracţiunilor de corupţie, este arestat preventiv, arestat la domiciliu sau pus sub control judiciar pentru fapte de natură penală, este condamnat, prin hotărâre judecătorească definitivă, pentru incompatibilitate sau conflict de interese, este dovedit ca fiind ofiţer acoperit, membru sau colaborator al fostei Securităţi, ca poliţie politică”. Totodată, senatorul Vasile Nistor i-a cerut, în plen, lui Călin Popescu Tăriceanu, să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului întrucât este ”acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului”.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.