Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: COTAR: “Co-voiajarea – initiativa legislativă a deputatului  PSD Lucian Sova care...

București: COTAR: “Co-voiajarea – initiativa legislativă a deputatului  PSD Lucian Sova care legalizeaza evaziunea, frauda fiscala si activitatile neautorizate”

DISTRIBUIȚI

vasile-stefanescu146637 – 03102016 –   COTAR, printr-un comunicat de presă, este surprins de faptul ca modificarile la legea taximetriei, o lege atat de necesara in acest domeniu, nu este adoptata de ani si este plimbata prin diverse comisii din Parlament, insa, cand vine vorba despre  protejarea intereselor celor care desfasoara activitati neautorizate  generatoare de evaziune sau frauda fiscala se constata ca imediat apare un parlamentar cu  afinitati catre aceasta activitate si  legea se  modifica pentru a genera activitati neautorizate .

“Eu sper ca domnul deputat Lucian Sova a avut parte de o perioada de ratacire sau depresie pre-electorala, iar acest proiect de lege este rodul acestei stari delicate, de care domnia sa, probabil, a avut parte. A legifera o activitate de transport care nu se desfasoara cu titlu gratuit, fara licenta de transport si evazionista, insa, organizata printr-o platforma electronica, este o veritabila invitatie la <<ciubucareala>>”, a precizat Vasile Stefanescu, presedinte al COTAR.

”Activităţile de co-voiajare (…) vor fi intermediate printr-o platformă digitală, administrată de către un furnizor de servicii terţ, indiferent dacă activitatea furnizorului de servicii terţ este remunerata” – extras din proiectul de lege al lui Lucian Sova.

Acest proiect legislativ este unul care isi propune sa legifereze in mod organizat, activitatile evazioniste de transport persoane. Desprindem din acest proiect de lege ca avem doi castigatori: transportatorul clandestin, care desfasoara o activitate de transport fara licenta si fara sa achite niciun fel de taxe și furnizorul de servicii de servicii clandestine, care castiga niste sume de bani din aceasta intermediere de servicii. În același timp avem doi fraieri: statul roman – care nu primeste taxe si impozite pentru activitatile de transport desfasurate in mod organizat și transportatorul autorizat  – care va avea parte de o concurenta neloiala si care, va conduce in final, la disparitia acestuia din economia reala si intrarea acestuia in economia subterana, zona, probabil, foarte agreabila, initiatorului legii.

”Ii recomand domnului deputat PSD Lucian Sova sa isi retraga in urmatoarele  zile acest proiect de lege evazionist si sa prezinte scuze publice celor peste 85 000 de persoane care lucreaza in mod direct in domeniul transportului de persoane din Romania, si familiilor acestora afectate, care insumat reprezinta peste 350.000 persoane, in caz contrar, COTAR, va reveni la momentul potrivit, cu actiuni de protest, pentru a fi siguri ca astfel de initiatori de legi corupte sa aibe acces in Parlamentul Romaniei, dupa data de 11 decembrie, doar in calitate de simpli vizitatori.” a declarat Stefanescu. –   PROMPT MEDIA

foto:hotnews.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.