Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: În a doua parte a dosarului ”Microsoft” urmează marele tăvălug

București: În a doua parte a dosarului ”Microsoft” urmează marele tăvălug

DISTRIBUIȚI

microsoft46705 – 05102016 –  Una dintre principalele infracțiuni din a doua parte a dosarului ”Microsoft” este abuzul în serviciu, a spus Laura Codruța Kovesi. Procurorul-șef al DNA a precizat că în acest moment se stabilesc circuitele financiare.

”Celălalt dosar în care s-au făcut disjungerile, pot să vă spun că dosarul este în lucru. S-au făcut peste 60 de percheziții domiciliare, s-au finalizat peste 120 de percheziții informatice, au fost audiate zeci de persoane, s-au ridicat documente de la instituțiile care au deținut astfel de documente și care interesează cauza. În acest moment suntem în evaluarea acestor documente pentru a stabili circuitele financiare. Urmează, pentru stabilirea certă a prejudiciului, una din acuzațiile principale vizează infracțiunea de abuz în serviciu, iar pentru a putea dovedi această infracțiune și pentru a finaliza rechizitoriul sau o altă soluție care se poate da în cursul procesului penal, este necesar să stabilim un prejudiciu cert. Se impune și efectuarea unor expertize IT”, a precizat Kovesi.

În dosar au fost indisponibilizate în jur de 25 de imobile, terenuri și clădiri, în jur de cinci apartamente și mai multe bunuri care pot fi executate. Din acest moment, responsabilitatea executării prejudiciului revine Ministerului de Finanțe prin structura specializată. Sper că se va executa, este un prejudiciu foarte mare, asupra căruia instanța s-a pronunțat, a mai spus Kovesi.

Dosarul în care au fost condamnați definitiv fostul ministru Gabriel Sandu (trei ani de închisoare cu executare), fostul primar Gheorghe Ștefan (șase ani de închisoare cu executare) și oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Dumitru Nicolae (doi ani și patru luni de închisoare cu executare) este doar o parte a marelui dosar Microsoft.

Cealaltă parte, disjunsă, îi privește pe foștii miniștrii PSD și PDL Ecaterina Andronescu, Șerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Țicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Valerian Vreme și Daniel Funeriu. În cazul acestora, lucrurile par să fi stat pe loc. În mai 2016, deci la mai bine de un an de la trimiterea în judecată a celor condamnați, procurorii anticorupție se aflau încă în stadiul constatării prejudiciului, amintește Digi24.ro. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.