Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Iohannis: Este cel puțin suspectă graba cu care s-a acționat pentru...

București: Iohannis: Este cel puțin suspectă graba cu care s-a acționat pentru modificarea Legii educației

DISTRIBUIȚI

Iohannis146822 – 11102016 – Președintele Klaus Iohannis a reacționat pe pagina personală de Facebook și a criticat Senatul care a decis să aprobe o lege prin care sunt retrasele prerogativele pe care le are CNATDCU. După punere în aplicare a noilor măsuri, titlurile de doctor în caz de plagiat vor putea fi retrase doar la decizia universităților care le-au emis. ”În cazurile în care există indiciile unor plagiate, avem nevoie de verdicte clare, realizate după criterii transparente. Decizia de astăzi (n.r. ieri) a Senatului riscă să afecteze verificarea imparțială a acuzațiilor de plagiat, care au devenit tot mai dese în ultimii ani. Este cel puțin suspectă graba cu care s-a acționat pentru modificarea Legii educației, fără o discuție pe fond, într-un moment în care toată lumea așteaptă integritate şi performanţă” a scrie președintele pe Facebook.

Această lege va ajunge acum pe masa președintelui Klaus Iohannis, care va fi obligat să o promulge, deoarece într-o primă fază a trimis-o înapoi pentru reexaminare, dar acum a primit-o înapoi cu aceleași prevederi, iar Constituția nu îi permite o a doua respingere. Iohannis are la dispoziție zece zile pentru a promulga această lege, dacă nu o va contesta la Curtea Constituțională.

Președintele a avut mai multe observații la Legea de adoptare a ordonanței de urgență privind plagiatul, dar niciuna nu a fost luat în considerare. Proiectul de lege a trecut neschimbat mai întâi prin Camera Deputaților și apoi prin Senat. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.