Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Totalul misiunilor de transport medical asistat în afara granițelor țării și...

București: Totalul misiunilor de transport medical asistat în afara granițelor țării și a repatrierilor reprezintă 0,001%

DISTRIBUIȚI

transport-medical-asistat146883 – 13102016 –  Departamentul pentru Situații de Urgență a prezentat raportul solicitat de ministrul Afacerilor Interne, Ioan – Dragoș Tudorache, privind misiunile de transport medical asistat în și din afara granițelor României, executate cu echipaje aparținând serviciilor de ambulanță publice și SMURD.

 Conform datelor prezentate, de la începutul anului 2014 (momentul înființării DSU) și până în prezent, au fost executate 45 de misiuni de transport medical asistat în afara granițelor țării cu echipaje aparținând serviciilor de ambulanță județene și Serviciului de Ambulanță București – Ilfov. În aceeași perioadă, au fost executate 37 de misiuni de transport medical asistat din afara granițelor țării (repatrieri). De asemenea, în aceeași perioadă, echipajele SMURD au efectuat nouă misiuni de transport medical asistat în afara granițelor țării și 21 de misiuni de transport medical asistat din afara granițelor țării (repatrieri).

 Unele dintre aceste misiuni s-au efectuat folosind inclusiv elicoptere sau avioane SMURD, așa cum a fost cazul aducerii în țară a victimelor unor accidente grave din Bulgaria sau Serbia. În alte situații, pacienții au fost aduși în țară cu un avion de linie, însoțit de o echipă medicală din România.

 Toate aceste misiuni s-au efectuat de către serviciile publice de urgență prespitalicească și nu de cele private, fiind cazuri în care aparținătorii nu au putut suporta costurile de transport, respectiv în care a fost nevoie de dotări medicale speciale (spre exemplu transportul nou-născuților).

Conform analizei prezentate de DSU, raportat la numărul total de intervenții efectuate de echipajele de urgență prespitalicească la nivel național din 2014 și până în prezent, totalul misiunilor de transport medical asistat în afara granițelor țării și a repatrierilor reprezintă 0,001%.

Raportul mai precizează ca misiunile de transport medical în afara țării se execută doar în cazul în care tratamentul sau intervenția chirurgicală la care va fi supus pacientul transportat nu pot fi efectuate în România în intervalul de timp necesar în mod normal, având în vedere starea de sănătate a pacientului și evoluția prognozată a bolii, precum și faptul că pacientul nu poate fi transferat prin alt mijloc din motive medicale sau unele situații sociale.

 Totodată, misiunile de transport medical asistat din afara țării la o clinică din România (repatrieri) se execută în condițiile solicitării autorităților sau medicului din țara în care se află pacientul, a stării pacientului care să permită transportul și a imposibilității transportării acestuia prin alte mijloace. De cele mai multe ori, aceste misiuni se efectuează la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe.

În raport se precizează că nu au fost identificate cazuri prioritizate pe alte criterii decât cele de urgență medicală. –  PROMPT MEDIA

foto:romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.