Acasă Politic Satu Mare: Klaus Iohannis: România va găsi ”căile potrivite” pentru a continua...

Satu Mare: Klaus Iohannis: România va găsi ”căile potrivite” pentru a continua discuțiile cu autoritățile canadiene, privind eliminarea vizelor”

DISTRIBUIȚI

 iohannis-motoc147114 – 25102016 Președintele Klaus Iohannis s-a declarat, luni, ”puțin trist” că negocierile dintre Uniunea Europeană și Canada, pe tema acordului de liber schimb, au eșuat. Cu toate acestea, șeful statului a dat asigurări că România va găsi ”căile potrivite” pentru a continua discuțiile cu autoritățile canadiene, privind eliminarea vizelor.

”Recunosc că am fost un pic trist când am citit astăzi că negocierile nu au dus nicăieri, însă îmi permit să îmi păstrez un oarecare optimism rezervat pentru acest acord comercial între Uniunea Europeană și Canada. S-a muncit cam șapte ani până acum și ar fi foarte păcat acum, când mai este puțin, să se abandoneze aceste negocieri. Probabil nu mai este realist să credem că în cursul acestei săptămâni se va semna, dar eu sper să se găsească înțelepciunea la cei care trebuie să continue negocierile și să se finalizeze cu un acord comercial. Sigur, pentru România este o miză suplimentară aici, fiindcă renunțarea la vize pentru români este, cel puțin în această etapă, condiționată de semnarea acordului. Însă și dacă nu se va semna acordul, o să găsim căile potrivite pentru a continua discuțiile cu partea canadiană”, a declarat președintele Kaus Iohannis, luni, la Satu Mare.

Președintele Consiliului Europei, Donald Tusk, a precizat că joi ar putea avea loc summitul consacrat semnării acordului de liber schimb între Uniunea Europeană și Canada, deși Belgia a anunțat că nu va semna documentul, informează agențiile de presă AFP și Reuters, citate de www.Agerpres.ro. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.