Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Atenție mare la aur!

Atenție mare la aur!

DISTRIBUIȚI

aur147614 – 22112016­ –  Lumea financiară este inundată cu speculaţii potrivit cărora vremea creşterii viguroase a aurului s-a terminat. Pentru anumiţi specialişti, vânzarea metalului preţios a devenit brutală, cu aurul ajungând în punctul critic, scrie portalul ZeroHedge.com, citat de Capital.ro. Cu toate acestea, grijile cu privire la puternica piaţă a aurului sunt exagerate.

În primul rând, aurul este o clasă de active foarte volatilă. Acest lucru este evident, dar ai fi uimit de cât de mulţi investitori uită acest lucru. Nu este neobişnuit pentru aur să oscileze cu 3%, într-o singură zi. Și o variaţie de 5% pe săptămână nu este mai puţin frecventă.

În al doilea rând, mediul macroeconomic continuă să favorizeze aurul. În prezent, băncile centrale se retrag din cercul stimulentelor monetare suplimentare şi au început de astepte ca guvernele să încetinească stimulente fiscale.

Dacă pieţele financiare ar pierde 10% sau mai mult, SUA intră o recesiune clară şi vor fi tipăriţi bani din nou. Anul viitor pe vremea asta vor exista mai multe programe noi de relaxare cantitativă în curs de desfăşurare. Am atins deja punctul în care băncile centrale cheltuie 180 de dolari pe lună pe QE. Data viitoare va fi de 250 de dolari sau chiar mai mult.

În cele din urmă, politica guvernamentală favorizează aurul. Guvernele nu au abandonat mişcările pentru a încerca să scoată din discuţie numerarul prin orice mijloace. Într-adevăr, India a scos bancnotele valorând mai mult de 500 de Rupee. Australia ia acum în considerare angajarea unei politici similare pentru bancnotele mari.

Acesta este doar începutul. În lunile care urmează Fed va anunţa planuri similare pentru anularea unor forme de numerar în SUA. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.