Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Bani tot mai mulți pentru bugetari pe spinarea mediului privat

București: Bani tot mai mulți pentru bugetari pe spinarea mediului privat

DISTRIBUIȚI

bani147371 – 08112016  –  Plenul Camerei Deputaţilor a votat luni după-amiază, aprobarea OUG 20/2016 modificată, prin care se majorează salariile unor categorii de bugetari în medie cu 15%.

Deputații din Comisiile de buget, finanțe și muncă au amendat Ordonanța 20/2016 incluzând majorări salariale pentru mai multe categorii de personal, fapt criticat de ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, care a apreciat că impactul bugetar va fi de peste patru miliarde de lei. În replică, Liviu Dragnea, liderul PSD, a susţinut că impactul bugetar este mult mai mic. Legea va merge la promulgare la Președinție.

Guvernul a atenționat deseori că aceste promisiuni sunt ”iluzii” și că nu sunt sustenabile, urmând ca legea să fie contestată la CCR.

Dacă salariile vor crește în același ritm și în 2017, vom asista la o discrepanță tot mai mare între lefurile bugetarilor, din ce în ce mai mari, și cele ale angajaților în sistemul privat. De-altfel, patronatele atrag atenția că ele nu susțin aceste majorări și că nu pot ține pasul cu ele, existând varianta trimiterii în șomaj a multor angajați.

Mai mult, în urma unor astfel de creșteri susținute ale lefurilor, ar trebui să ne așteptăm și la performanțe, dar până acum acest lucru nu s-a întâmplat. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.