Acasă Politic București: Firea zice că va avea grijă de vârstnici

București: Firea zice că va avea grijă de vârstnici

DISTRIBUIȚI

firea-israel147355 – 07112016  Gabriela Firea crede că are soluția pentru sprijinirea persoanelor vârstnice din București. Primarul general al Capitalei a pus în Israel bazele unui parteneriat cu ministrul Cetătenilor Seniori și Egalității Sociale, pentru ca vârstnicii să se bucure de o viață mai bună, se arată într-un comunicat de presă.

Un punct important în cadrul vizitei oficiale pe care a făcut-o în Israel Firea l-a reprezentat întâlnirea avută cu ministrul cetătenilor seniori și egalității sociale, Gila Gamliel.

Gabriela Firea i-a prezentat dnei Gamliel sistemul de asistență socială al Municipalității bucureștene și a subliniat că acesta este unul dintre domeniile în care își dorește să facă schimbări importante.

”Suntem foarte interesați de preluarea expertizei în privința gestionării situației persoanelor în vârstă. În România nu există centre de îngrijire a acestor persoane așa cum ar trebui. Bucureștiul se află într-o criză acută de locuri în care să fie îngrijite persoanele vârstnice, cererea este foarte mare, iar posibilitățile extrem de limitate. Îmi doresc mult să schimb această situație. Nu este corect și nici moral ca bunicii noștri să trăiască, la pensie, o viață chinuitoare”, a spus Gabriela Firea.

Ministrul persoanelor vârstnice și egalității sociale din Israel, Gila Gamliel a acceptat un schimb de experiență în privința soluțiilor pentru îmbunătățirea vieții seniorilor. Gamliel a menționat că Israelul acordă o atenție deosebită persoanelor de vârsta a-III-a și i-a prezentat Primarului Bucureștiului câteva dintre programele care s-au dovedit de mare succes in Israel.

Ministrul israelian a arătat și că vârstnicilor le este oferită, pe cât se poate, posibilitatea unei vieți active, ministerul de resort oferind subvenții și programe diverse de participare la viața culturală, dar și de învățare, alături de generația tânără, a noilor tehnologii IT, fără de care viața este greu de conceput în secolul 21. Seniorii au posibilitatea recalificării profesionale în diferite domenii, în timp ce tinerii au de învățat de la cei cu experiență de viață.

”În Israel este o mare diversitate demografică, sunt oameni veniți aici din toată lumea, așa a fost istoria poporului evreu. Fiecare a adus  cu el povești de viață fascinante. Avem un program în care tinerii israelieni scriu poveștile spuse de cei în vârstă, este important ca acestea să nu se piardă, căci ne definesc pe noi toți, ca popor greu încercat”, a afirmat Gamliel.

Primarul Firea a stabilit cu ministrul egalității sociale din Israel să coopereze atât în domeniul programelor de asistență socială pentru vârstnici, cât și pentru tineri.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.