Acasă Politic Cancelarul german Olaf Scholz va efectua marți o vizită în Israel (surse)

Cancelarul german Olaf Scholz va efectua marți o vizită în Israel (surse)

DISTRIBUIȚI

170238 – 17102023 – Cancelarul Olaf Scholz va fi primul șef de guvern care va vizita Israelul după atacul grupării Hamas de acum zece zile. Se așteaptă să se întâlnească cu prim-ministrul Netanyahu. Scholz vrea să ajute la prevenirea extinderii războiului, anunță site-ul Tagesschau.

Cancelarul a vorbit la telefon cu premierul israelian de două ori în ultimele zile pentru a discuta despre situația din Orientul Mijlociu. Discuțiile viitoare se vor concentra, de exemplu, pe modul în care ostaticii deținuți de teroriștii Hamas ar putea fi eliberați.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin nu a oferit niciun comentariu cu privire la această vizită.

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a efectuat o vizită săptămână trecută, vineri, în Israel, unde a exprimat sprijinul ferm al Berlinului pentru dreptul Israelului de a se apăra, după atacul din 7 octombrie al grupării islamiste palestiniene Hamas, în care sute de israelieni au fost ucişi şi luaţi ostatici.

Baerbock s-a deplasat apoi în Egipt, pe fondul eforturilor naţiunilor occidentale de a preveni o escaladare a conflictului în regiune.

La atacul Hamas, Israelul a răspuns prin lovituri aeriene în care şi-au pierdut viaţa şi sute de locuitori din Gaza, cerându-le totodată locuitorilor din nordul enclavei să se evacueze în sud înaintea de lansarea ofensivei sale terestre.

După vizita în Israel, cancelarul german va continua cu o deplasare în Egipt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.