Acasă Sud-Vest Dolj Dolj: Peste 110 kilograme de marijuana descoperite de poliţiştii de frontieră de...

Dolj: Peste 110 kilograme de marijuana descoperite de poliţiştii de frontieră de la Calafat, în cabina unui automarfar

DISTRIBUIȚI

marijuana1147694 – 25112016­ –  Echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari din cadrul P.T.F. Calafat a descoperit peste 110 kilograme de substanţă vegetală, suspectă a fi marijuana, ascunse în cabina unui TIR condus de un cetăţean bulgar.

În data de 22 noiembrie 2016, în jurul orei 00.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 24 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, aparate frigorifice cu destinația Germania. Cu ocazia controlului specific, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a sesizat un comportament neobișnuit al conducătorului automarfarului TIR, manifestat printr-o nervozitate nejustificată. În urma verificării cabinei șoferului, au fost observate urme de detergent praf și un miros puternic de detergent, care a generat suspiciuni cu privire la existența unor bunuri ascunse în interior.

Echipa comună a solicitat organelor vamale bulgare efectuarea unui control asupra autovehiculului cu ajutorul aparaturii Roentgen. În urma scanării automarfarului, au fost observate mai multe colete ascunse, în interiorul cabinei, într-un spaţiu special amenajat prin remodelarea acesteia (aplicarea unor profile metalice între capitonaj și partea exterioară).

Din locul special amenajate, au fost extrase 158 de colete, de diferite mărimi, învelite în folie transparentă și bandă adezivă de culoare maro, care conțineau o masă vegetală de culoare verde, asemănătoare marijuanei, în cantitate de 110,7 kilograme .

Conform  protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, persoana în cauză, bunurile și mijlocul de transport au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.