Acasă Economie București: Inspectoratele școlare județene vor avea treabă multă în 2017

București: Inspectoratele școlare județene vor avea treabă multă în 2017

DISTRIBUIȚI

Campanie națională de informare și promovare a învățământului profesional și tehnic și a învățământului dual148182 – 291212016­ – Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Centrul Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic (CNIDPT) vor derula programul național ”2017 – anul învățământului profesional și tehnic în România”. Miza esențială a campaniei este schimbarea percepției în legătură cu acest traseu de educație și formare profesională, întrucât educația și formarea profesională inițială au un rol esențial pentru dobândirea de abilități, cunoștințe și atitudini necesare integrării pe o pață a muncii dinamică și competitivă. De asemenea, se urmărește atragerea unui număr semnficativ de elevi și companii în învățământul profesional și tehnic prin evenimente de diseminare a beneficiilor pe care părțile implicate le pot obține.

 Săptămâna meseriilor

invatamant_dualProgramul activităţilor din cadrul acestei campanii vizează atât specialiștii din domeniul educației și formării profesionale inițiale (inspectori școlari, cadre diactice din unitățile de învățământ profesional și tehnic şi din unităţile de învăţământ gimnazial), cât și elevii de clasa a VIII-a şi părinţii acestora, reprezentanții structurilor parteneriale consultative pentru învăţământul profesional şi tehnic și operatorii economici.

Pentru promovarea învățământului profesional şi tehnic, inclusiv a învăţământului dual, va fi organizată, la nivelul fiecărei unități de învățământ gimnazial, ”Săptămâna meseriilor”. Cu acest prilej elevii de clasa a VIII-a și părinții lor vor putea obține informații utile și relevante despre modul de organizare și funcționare a învățământului dual, condițiile de acces la învățământul profesional şi tehnic sau beneficiile formării profesionale iniţiale prin învățământul profesional și tehnic în general şi ale formării prin învăţământul dual în special.

Activitățile prevăzute presupun și organizarea de informări publice referitoare la învăţământul dual, la modul de organizare și funcționare al acestuia, la etapele constituirii formațiunilor de studiu, la calendarul și modul de organizare și desfășurare a admiterii.

Derularea programului va fi realizată și prin implicarea partenerilor tradiționali ai Ministerului Educației: inspectorate școlare județene, Centre Județene de Resurse și Asistență Educațională, unități de învățământ și agenți economici. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.