Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Lobby pentru EximAsig România

București: Lobby pentru EximAsig România

DISTRIBUIȚI

eximasig-romania147844 – 071212016­ – Patronatele din transporturile rutiere solicită Guvernului și Parlamentului să dispună inițierea de demersuri imediate astfel încât Compania de Asigurări – Reasigurări Exim România (EximAsig România) să fie autorizată de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a emite asigurări obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule și de tramvaie conform legislației în vigoare.

Patronatele din transporturile rutiere consideră că este necesară reechilibrarea pieței de asigurări RCA prin autorizarea unei firme de asigurare-reasigurare cu capital integral de stat, având în vedere situația gravă generată de modul defectuos de gestionare de către ASF a condițiilor de emitere a polițelor RCA precum și de falimentarea celor două societăți de asigurare cu capital românesc Astra Asigurări și Carpatica ASIG.

În raportul privind piața asigurărilor din România, Consiliul Concurenței a indicat că piața asigurărilor auto obligatorii (RCA) prezintă ”o serie de trăsături oligopoliste, fapt care permite unor companii de asigurări să refuze clienții cu daunalitate mare oferindu-le tarife mult mai mari, în condițiile în care polițele RCA sunt obligatorii prin lege”.

Totodată, asigurările RCA au o pondere de 66% din asigurările auto încheiate în România, ceea ce arată profitabilitatea acestui produs de asigurare, deși acest lucru nu este recunoscut de asigurători.

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI solicită inițierea imediată a procedurilor prin care EximAsig să fie autorizată de către ASF, astfel încât înainte de finalul perioadei de plafonare a tarifelor acest asigurător să aibă capacitatea de emitere și gestionare a polițelor RCA pe întreg teritoriul României.

Patronatele din transporturi monitorizează permanent respectarea plafonării tarifelor și a prevederilor ordonanței emise de Guvern în luna septembrie, urmând ca după alegerile parlamentare, UNTRR, FORT, APTE, APULUM și ARTRI să revină în Parlament pentru construcția noii legi RCA, cu scopul precis de a prelua în lege măsurile benefice introduse prin ordonanță dar și pentru introducerea  tarifului de referință ca principiu de bază în construcția tarifelor RCA în viitor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.