Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Monedă aniversară dedicată lui Coșbuc

București: Monedă aniversară dedicată lui Coșbuc

DISTRIBUIȚI

moneda147927 – 121212016­ –  Din 12 decembrie 2016, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint dedicată împlinirii a 150 de ani de la nașterea lui George Coșbuc, cu valoarea nominală 10 lei. Aversul monedei redă o compoziție inspirată din lirica lui George Coșbuc, anul de emisiune ”2016”, stema României, inscripţia ”ROMANIA” și valoarea nominală ”10 LEI”.

Reversul monedei prezintă portretul și semnătura lui George Coșbuc, o imagine ce ilustrează poezia acestuia, Iarna pe uliță, și anul nașterii poetului ”1866”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este 360,00 lei.

Monedele din argint dedicate împlinirii a 150 de ani de la nașterea lui George Coșbuc au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.