Acasă Externe Săptămâna anticorupţie la frontiere – ”Pe aici corupţia nu trece!”

Săptămâna anticorupţie la frontiere – ”Pe aici corupţia nu trece!”

DISTRIBUIȚI

dga-1Parteneriat România – Republica Moldova – Ucraina147787 – 051212016­ – În scopul promovării integrității și adoptarea unui comportament responsabil în societate, în perioada 5 – 9 decembrie a.c., cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție, Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne, organizează o serie de activități de informare anticorupție.

Astfel, Direcția Generală Anticorupție în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova şi Serviciul de Stat al Poliţiei de Frontieră din Ucraina cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră organizează în perioada 5-9 decembrie o amplă campanie de conștientizare a cetățenilor din cele trei state intitulată ”Săptămâna anticorupţie la frontiere” sub deviza ”Pe aici corupţia nu trece!”.

Scopul campaniei tripartite este conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupție și informarea în legătură cu modalitățile de sesizare ale acestora, dezvoltarea unui climat de siguranță publică și crearea unui cadru de cooperare transfrontalieră.

Pe parcursul campaniei, vor fi distribuite pliante şi afişe în 14 puncte de trecere a frontierei comune dintre România, Republica Moldova și Ucraina.

În România, reprezentanții Direcției Generale Anticorupție, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi cu voluntari vor distribui în punctele de trecere a frontierei Galaţi, Oancea, Albiţa, Sculeni, Siret, Sighetul Marmaţiei, Halmeu şi în Aeroportul Otopeni, pe sensul de intrare în ţară, materialele informative însoțite de recomandări referitoare la adoptarea unui comportament integru și a unei atitudini pro active cu privire la sesizarea faptelor de corupție.

Lansarea campaniei a avut loc luni, 5 decembrie a.c., la Aeroportul Internațional București-Otopeni, în prezența reprezentanților diplomatici ai statelor partenere și ai conducerii D.G.A. și I.G.P.F., precum și în punctele de frontieră terestre menționate.

Campania a fost lansată simultan în aeroporturile internaționale din capitalele celor două state partenere și va fi derulată, pe parcursul întregii săptămâni, și în 11 puncte de frontieră terestre – patru puncte comune Moldova – Ucraina, patru puncte comune, România – Moldova și trei puncte comune România – Ucraina. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.