Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Primăria Capitalei sprijină peste 700 de vârstnici care nu se pot...

București: Primăria Capitalei sprijină peste 700 de vârstnici care nu se pot deplasa și care au nevoie de ajutor

DISTRIBUIȚI

  ingrijiri-domiciliu148347 – 110112017 –  Avand in vedere ca in aceasta perioada in Bucuresti se inregistreaza temperaturi foarte scazute, primarul general, Gabriela Firea, a solicitat ca persoanele varstnice care se confrunta cu dificultati in desfasurarea activitatilor zilnice din cauza conditiilor meteo speciale sa primeasca ajutor cat mai rapid.

 Prin proiectul “Centrul Pilot de Coordonare a Serviciilor Integrate de Ingrijiri la Domiciliu Bucuresti”, finantat de Municipalitate, Fundatia Crucea Alb Galbena ajuta, incepand de marți persoanele in varsta care nu se pot deplasa si care au nevoie de medicamente sau diverse ingrijiri la domiciliu.

Astfel, fiecare beneficiar este contactat telefonic prin intermediul call-center-ului de la sediul Crucea Alb Galbena Romania si este intrebat daca are nevoie de suportul echipei. In functie de nevoile identificate echipele fundatiei se mobilizeaza pentru a veni in sprijinul celor afectati.

Toti cei 150 de beneficiari ai proiectului pilot (inregistrati in evidentele fundatiei) dar si ceilalti aproximativ 350 de beneficiari ai altor proiecte sociale primesc pe langa serviciile de ingrijiri socio-medicale la domiciliu si alte servicii suport precum efectuarea de cumparaturi, plata facturilor, curatarea zapezii etc.

La randul sau, Crucea Rosie ofera 200 de pachete care contin orez, faina, ulei, zahar, paste, ciocolata si diverse conserve persoanelor nedeplasabile (varstnici si persoane cu handicap) din sectoarele 5 si 6 ale Capitalei.  PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.