Acasă Politic DNA anchetează respectarea procedurilor legale în adoptarea modificărilor legislației penale. Ministerul Justiției...

DNA anchetează respectarea procedurilor legale în adoptarea modificărilor legislației penale. Ministerul Justiției spune că responsabilitatea este a ”conducerii ministerului”

DISTRIBUIȚI

148774 – 020212017 – Direcția Națională Anticorupție face cercetări într-un dosar în care verifică modul în care instituțiile statului au respectat procedurile legale în adoptarea actelor normative prin care au fost modificate codurile penale.

Secţia de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție  din cadrul DNA a cerut Ministerului Justitiei să transmită până astăzi, 2 februarie 2017, “în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea și emiterea Ordonanței de urgență a Guvernului din data de 31 ianuarie 2017, prin care au fost modificate și completate Legea nr.286/2009 privind Codul penal și Legea nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și cu proiectul de lege adoptat de Guvernul României, pentru grațierea unor pedepse”.

Este vorba despre “corespondența interinstituțională și internă, scrise sau prin poștă electronic”, cu privire la cele două acte normative de modificare a codurilor penale, precum și “precizarea numelui, prenumelui și a datelor de identificare a persoanelor care au participat la redactarea, întocmirea și/sau avizarea celor două proiecte de acte normative”.

În răspuns la această solicitare, Ministerul Justiției apreciază că ancheta DNA este “o gravă imixtiune în activitatea autorității executive și o afectare fără precedent a echilibrului puterilor constituționale” și precizează că responsabilitatea adoptării modificărilor legislative revine, exclusiv, în sarcina conducerii instituției: “a fost și este asumată de conducerea Ministerului Justiției în exercitarea atribuțiilor statutare și legale” – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.