Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ministrul pentru mediul de afaceri a demisionat: ”Fiți puternici și tineți drumul...

Ministrul pentru mediul de afaceri a demisionat: ”Fiți puternici și tineți drumul drept!…România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!”

DISTRIBUIȚI

148759 – 020212017 – Ministrul pentru mediul de afaceri, Florin Jianu, a demisionat din Guvern, delimitându-se astfel de acțiunile puterii.

Într-un mesaj postat pe contul de facebook, Jianu își exprimă dezacordul cu modul în care guvernanții și-au exercita puterea în ultimele zile și afirmă că nu vrea să gireze acțiuni pe care nu le împărtășește.

De asemenea, acesta spune că în există oameni de ”bună credință și putere de luptă” care pot restaura ”competența și cinstea”.

”Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credință și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept.

Cei care mă cunosc știu că nu pot accepta impostura sau minciuna!

Nu vreau ca decizia mea de a mă opri aici să fie folosită politic de o parte sau alta! E un război pe care nu îl împărtășesc și pe care îl vreau cât mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezenta guvernare și care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD și în a căror bună credință și putere de luptă, îmi pun în continuare speranța de a restaura ce poate și trebuie a fi restaurat: Competența și cinstea!!!

Mă gândesc la viitorul țării mele, țării noastre, al tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare și cinste, nu cu impostură și minciună. România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!

Mă gândesc la viitorul antreprenorial al acestei țări cu un potențial uriaș de inovare și la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE ȘI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Mă gândesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat în echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduși de mine, oameni onești, sinceri și atât de dornici de schimbare. Fiți puternici și tineți drumul drept!

În ceea ce privește activitatea mea din această lună, ea este una consistentă, am reușit să trec mai multe acte normative de susținere a mediului de afaceri (Programul România Start-up Nation, Programul de Internationalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu creșteri semnificative pentru finanțarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai mulți bani pentru programe decât în 2016), buget gata să fie implementat, și nu în ultimul rând am reușit o premieră pentru România post-decembristă: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate și sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare.

Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că așa îmi dictează conștiința, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!

P.S. 1. Îi rog pe cei tentați să folosească gestul meu în scop politic, propagandistic sau de orice altă natură a incita, să se abțină. Sunt și rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM și la antreprenoriat.

Nu voi ieși în mass-media pentru declarații și vă rog să respectați această dorință. Îmi doresc, de asemenea, să putem munci iarași, liniștiți, în această țară.

P.S. 2. Am pregătit acest mesaj încă din seara celebrei ședințe de guvern, am amânat însă decizia sperând că gândul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greșit conceptual dar și pe cei care au acționat, să aibă onoarea de a își repara ”eroarea” și să ne continuăm liniștiți activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util”, a scris Jianu pe facebook.

Sugestiv, fostul ministru își ilustrează postarea cu un citat din Nicolae Titulescu: ”Chiar de nu voi fi un far, si o candela ajunge. Și chiar de nu voi fi nici candelă, tot ajunge, fiindcă m-am străduit să aprind lumina” . –  PROMPT MEDIA

 

foto:libertatea.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.