Acasă Social Încă 27 de copii și 52 de adulți, salvați de poliţiştii de...

Încă 27 de copii și 52 de adulți, salvați de poliţiştii de frontieră români în operațiunea FRONTEX – POSEIDON SEA

DISTRIBUIȚI

149274 – 24022017 – Polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX  în cadrul Operaţiunii Maritime Comune ”EPN POSEIDON  SEA”, au salvat 79 de persoane, dintre care 27 de copii, aflate în pericol pe o ambarcațiune în apele Mării Egee.

Persoanele salvate, cetățeni sirieni, irakieni, iranieni și palestinieni, au fost transportate în Portul din Chios și predate în siguranță autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.

În data de 22 februarie a.c., orele 10.00, echipajul navei MAI 1102, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, a observat pe Marea Egee, în apele teritoriale ale Greciei, o barcă pneumatică cu motor, supraîncărcată cu persoane. Imediat, polițiștii de frontieră români au intervenit, conform procedurilor legale, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate. După evaluarea situației la fața locului (supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, precum și posibilitatea ca persoanele să intre în șoc hipotermic), polițiștii de frontieră au transbordat cele 79 de persoane  pe nava Gărzii de Coastă. Persoanele salvate – 37 bărbați, 15 femei și 27 copii – au declarat că provin din Siria, Irak, Iran și Palestina.

Polițiștii de frontieră  le-au oferit asistență și hrană, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.).

Nava maritimă de patrulare MAI 1102 din cadrul Gărzii de Coastă, cu un echipaj de 23 de polițiști de frontieră la bord, desfăşoară în Grecia misiuni de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene în Marea Egee, de la inceputul anului, pentru o perioadă de patru luni.

Pe timpul detașării în Grecia, polițiștii de frontieră români au salvat, individual, dar și în cooperare cu Poliția Locală din Chios, Poliția Portuară și cu echipele Frontex de pe uscat, 416 persoane care au ajuns în apele teritoriale elene, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.