Acasă Externe Nigel Farage afirmă că România nu trebuia primită în UE

Nigel Farage afirmă că România nu trebuia primită în UE

DISTRIBUIȚI

149007 – 13022017 –  Europarlamentarul britanic Nigel Farage a stârnit reacţii în  timpul unei dezbateri radio, după ce a susținut că România nu ar fi trebuit acceptată drept membru al Uniunii Europene, argumentând că nu a reuşit să facă o tranziţie completă de la regimul comunist. Totodată, oficialul cunoscut pentru campania sa pro-Brexit, a făcut trimitere  la Ordonanţa nr 13,  prin care parlamentarii au  încercat să dezincrimineze furtul pentru funcţionarii publici, informează digi24 .

Declaraţiile lui Nigel Farage l-au înfuriat pe unul dintre ascultătorii săi, acesta afirmând că europarlamentarul este rasist şi că  nu spune nimic despre parlamentarii britanici care au deturnat sute de mii de lire şi vor scăpa nepedepsiţi, spectatorul întrebând retoric care este diferenţa în acest caz.

Tony, îţi spun eu care este diferenţa. Corupţia este absolut endemică în societatea românească şi o demonstrează fiecare raport independent care este publicat. Mai mult, Tony, este o ţară în care aproximativ patru milioane de oameni sunt discriminaţi cu brutalitate pe criterii de rasă şi mi se pare greu de crezut că suntem în aceeaşi Uniune cu o ţară care se află într-o situaţie precum România. Asta nu înseamnă, Tony, că eu spun că românii sunt oameni răi. Am cunoscut o mulţime de români minunaţi pentru că mereu mă opresc pe stradă şi îmi spun: Sunt român şi sunt o mulţime de oameni minunaţi în România. Dar ţara nu a făcut tranziţia de la anii pe care i-a trăit în comunism la o democraţie occidentală, în adevăratul sens al cuvântului”,  a replicat Nigel Farage.    PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.