Acasă Sport Bistriţeanul Tibi Uşeriu conduce pentru a doua oară cel mai greu ultramaraton...

Bistriţeanul Tibi Uşeriu conduce pentru a doua oară cel mai greu ultramaraton din lume

DISTRIBUIȚI

149600 – 14032017 – Bistriţeanul Tibi Uşeriu ar putea fi singurul ultramaratonist din lume care câştigă pentru a doua oară 6633 Ultra, cea mai dificilă competiţie, care se desfăşoară la Cercul Polar. Acesta a parcurs deja 250 de kilometri, aproape jumătate din distanţă, iar următorul concurent are de alergat câteva ore bune pentru a-l ajunge pe Tibi.

Potrivit ultimei raportări a celor de la Tăşuleasa Social, care ţin legătura cu Tibi când ajunge la punctele de control, următorul după bistriţean este canadianul Scott Donatelli, față de care Ușeriu are un avans de 12-16 (40 km în urma românului).

Tibi Uşeriu este singurul maratonist care reprezintă ţara noastră la 6633 Arctic Ultra, cel mai dur ultramaraton din lume, care se desfăşoară tocmai la Cercul Polar. Bistriţeanul are şanse să devină singurul sportiv din lume care a câştigat de două ori acest ultramaraton extrem, după ce anul trecut a terminat primul competiţia. 

Aceasta presupune parcurgerea a 566 de kilometri în 180 de ore, pe condiţii meteo extreme: ninsoare, vânt şi temperatură resimţită care pot să ajungă şi la -70 de grade. Mai mult, condiţiile din acest an par să fie mai vitrege decât cele de anul trecut, temperaturile fiind cu 10-15 grade mai scăzute.

Bistriţeanul a luat startul vineri, la ora 10:00, alergând deja de mai bine de două zile. Strategia sa este să poposească în punctele de control cât mai puţin, dormind doar câte 2-3 ore. Temperaturile foarte scăzute, sunt însoţite în cea de-a treia zi de competiţie de vânt puternic şi ninsoare viscolită.

Acesta s-a menţinut în fruntea competiţiei încă din prima zi. Potrivit estimărilor, în cursul nopţii, acesta a ajuns la punctul de control 4, parcurgând aproape 250 de kilometri din cei peste 550 ai competiţiei. PROMPT MEDIA

foto:facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.