Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Corina Crețu: Sunt bani de atras

București: Corina Crețu: Sunt bani de atras

DISTRIBUIȚI

149670 – 16032017 –  Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat, la o întâlnire cu studenţii, că România a avut şi are numai de câştigat din apartenenţa la Uniunea Europeană. Ea a dat ca exemplu faptul că 60% din investiţiile publice din România provin din fonduri europene.

Anterior, după o întâlnire cu parlamentari din comisiile pentru afaceri euroopene, Corina Creţu şi-a exprimat speranţa ca anul viitor să înceapă construcţia celor 3 spitale regionale pentru care sunt alocate 150 de milioane de euro. Ea a precizat că a fost încheiat contractul pentru studiile de fezabilitate, care vor dura cel mult opt luni. Există fonduri şi pentru modernizarea unor spitale, însă nu au fost depuse proiecte până în acest moment.

Corina Creţu: ”Mai avem bani la dispoziţie, voi discuta mâine – n.r. azi – cu domnul ministru al Sănătăţii pentru 280 de modernizări de spitale şi de unităţi sanitare pentru care nu avem proiecte până la această oră. Deci suma totală este de aprope 400 de milioane de euro pentru sistemul sanitar, din care 150 de milioane sunt pentru cele trei spitale regionale. Pentru restul nu avem proiecte şi acest lucru trebuie să-l discutăm mâine cu Ministerul Sănătăţii”.

Corina Creţu a mai spus că rata de absorbţie a fondurilor europeane în perioada 2007 – 2013 va depăşi 90%, dar a recunoscut că există îngrijorări în privinţa absobţiei fondurilor europene în exerciţiul financiar 2014-2020.

Comisarul european se întâlneşte joi cu premierul Sorin Grindeanu şi cu vicepremierul Sevil Şaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. – sursa: Radio România Actualități  –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.