Acasă Externe Olanda: Olandezii au refuzat categoric extrema dreaptă

Olanda: Olandezii au refuzat categoric extrema dreaptă

DISTRIBUIȚI

149671 – 16032017 – 

UPDATE : Potrivit Hotnews.ro, dupa numarare a peste 94% din voturi, Partidul Popular pentru Libertate si Democratie (VVD) a castigat 33 de locuri de parlamentar din 150, iar PVV-ul lui Wilders 20 de mandate .

Peste 80 la sută dintre aproape 13 milioane de olandezi au mers la vot miercuri pentru a-și alege reprezentanţii din Parlamentului de la Haga. În urma alegerilor, Partidul Liberal VVD, al actualului premier Mark Rutte, a obţinut cele mai multe voturi, iar partidul lui Geert Wilders, PVV, se află pe a doua poziţie cu 19 mandate.

Așadar, potrivit presei internaționale care citează exitt-poll-ri, Partidul Liberal VVD va avea 31 de reprezentanţi în Parlament, iar  PVV 19 mandate. Alături de el, la egalitate, mai sunt formaţiunea creştin-democrată CDA şi partidul de centru D66. Partidul Verzilor a obţinut 16 mandate, Partidul Socialist 14, iar Partidul Laburist a obţinut 9 mandate.

Potrivit exit-pollului, rata de participare a fost de 81%, cu mult peste cea din urmă cu patru ani, care a fost de 65% în 2012.

Alegerile din Olanda au reprezentat primul test al anului pentru extrema dreaptă din Europa. Liderul extremei drepte, Geert Wilders, promisese că, dacă va ieși învingător, va convoca un referendum privind ieșirea țării sale din Uniunea Europeană. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.