Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Dumitru Oprea: ”Efectele adverse ale creșterilor salariale”

București: Dumitru Oprea: ”Efectele adverse ale creșterilor salariale”

DISTRIBUIȚI

149611 – 14032017 – Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că propunerile guvernului PSD de a crește salariile în sectorul bugetar s-ar justifica numai dacă investițiile statului ar determina o creștere economică și de productivitate care să le susțină economic.

Într-o declarație politică susținută în plenul Camerei Deputaților, parlamentarul a afirmat că România se îndreaptă într-o direcție periculoasă din cauza politicilor economice, de un populism violent, asumate de coaliția PSD – ALDE.

Astfel, Legea salarizării unitare a stârnit îngrijorare în rândul oamenilor de afaceri, pentru că este o lege lipsită de viziune, cu efecte economice grave pe termen mediu și lung. Mai mult, onorarea promisiunilor electorale necesită încasări mari la buget, implicit o posibilă creștere a impozitelor și taxelor, motiv pentru care investitorii ar putea să-și transfere afacerile în altă țară. Și, în loc de încasări la buget, se vor înregistra cheltuieli și mai mari, cu șomajul și alte costuri sociale.

În finalul declarației, deputatul Oprea a atras atenția Guvernului Grindeanu că mediul privat riscă să plătească facturile măsurilor populiste pentru a menține pe linia de plutire economia, sistemele administrative și bugetele de orice fel. În schimb, același mediu de afaceri nu va primi nici măcar predictibilitate fiscală și legislativă, fără a mai vorbi despre facilități pentru investiții.PROMPT MEDIA

 

foto:ziarulevenimentul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.