Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ELCEN va fi transferat sau va fi contopit prin fuziune cu...

București: ELCEN va fi transferat sau va fi contopit prin fuziune cu RADET

DISTRIBUIȚI

149994 – 31032017 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si ministrul Energiei, Toma Petcu, au convenit semnarea unui protocol de colaborare intre RADET si ELCEN, document care urmareste asigurarea bunei functionari a sistemului de termoficare pana la definitivarea fuziunii dintre ELCEN si RADET.

În urma semnarii acestui protocol, echipe mixte formate din specialisti ai ambelor entitati urmeaza sa lucreze impreuna, conform unui calendar bine stabilit, pentru optimizarea functionarii sistemului centralizat de alimentare cu energie termica, astfel incat bucurestenii sa beneficieze de servicii de alimentare cu apa calda si caldura de cea mai buna calitate, la tarife rezonabile.

Gabriela Firea: ”Întalnirea pe care am avut-o astazi cu domnul Ministru al Energiei, Toma Petcu, a avut ca scop pregatirea, inca de pe acum, a urmatorului sezon de iarna, functionarea fara fisuri si fara anumite aspecte neplacute pentru populatie a relatiei RADET si ELCEN. Asa cum stiti, aceste entitati economice se afla, in paralel, in proceduri de insolventa, iar interesul nostru, al tuturor, este ca in urma celor doua planuri de reorganizare, RADET si ELCEN sa ajunga sa fuzioneze. Am gasit sprijin total din partea domnului ministru al Energiei, Toma Petcu, care, de asemenea, isi doreste ca bucurestenii sa beneficieze de apa calda si caldura la parametri ridicati de civilizatie europeana, fara intreruperi, fara avarii. Asa cum prevede si programul de guvernare care este sustinut in Parlament de majoritatea PSD-ALDE, la solicitarea Municipalitatii, ELCEN va fi transferat sau va fi contopit prin fuziune cu RADET, deci nu facem altceva decat sa punem in aplicare programul de guvernare pe care ni l-am asumat impreuna, ca echipa. Dupa avizele ministerelor implicate in aceasta procedura, in special Ministerul de Justitie, se va ajunge la formula unei hotarari de Guvern prin care ELCEN sa fie dat in administrare Municipalitatii. Vreau sa subliniez faptul ca interesul nostru comun, atat al Primariei Generale cat si al Guvernului, prin Ministerul Energiei, este acela ca atat populatia cat si agentii economici care sunt racordati la sistemul centralizat de termoficare sa beneficieze de cele mai bune conditii la tarife rezonabile pentru livrarea energiei termice, si ma refer direct la apa calda si caldura”.

Toma Petcu: ”Ministerul Energiei sustine fuziunea dintre RADET si ELCEN, pentru a avea sub aceeasi autoritate, atat partea de productie, cat si partea de distributie a energiei termice pentru Bucuresti. Este foarte clar pentru noi ca trebuie sa cream o singura entitate care sa administreze ambele societati. Astfel, analizam impreuna cu juristii si, in mod special, cu Ministerul Justitiei si cu Ministerul de Finante solutiile pentru ca Primaria Capitalei sa gestioneze direct atat RADET cat si ELCEN. Din punctul meu de vedere, aceasta iarna trebuie sa prinda sub aceeasi autoritate cele doua entitati. Bucurestenii trebuie sa beneficieze de un serviciu de furnizare a energiei termice in conditii de calitate foarte buna, fara intreruperi si fara avarii majore”.

Noua societate rezultata din fuziunea celor doua entitati va fi o companie viabila din punct de vedere tehnic si economic, capabila sa indeplineasca conditionarile de mediu, respectiv sa asigure continuitatea serviciului public de alimentare cu energie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.