Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Emotii in dosarul Gala Bute

București: Emotii in dosarul Gala Bute

DISTRIBUIȚI

149362 – 01032017 – Procurorul DNA a cerut miercuri, la ultimul termen din dosarul ”Gala Bute”, condamnarea fostului ministru Elena Udrea la o pedeapsă cu executare orientată spre maximum prevăzut pentru luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene, scrie Hotnews.

Magistratul a solicitat ca și fostul ministru al Economiei Ion Ariton să primească o pedeapsă cu executare.

După ce procurorul spune pentru fiecare inculpat în parte ce pedeapsă ar trebui să primească, raportat la faptele de care sunt acuzați în dosarul ”Gala Bute”, instanța ascultă pledoariile avocaților.

Audierile sunt în desfășurare, iar la final inculpații vor putea să facă declarații privind acuzațiile ce le sunt aduse de DNA și să-și susțină nevinovăția.

Instanța va rămâne apoi în pronunțare, urmând să anunțe când va fi dată sentința în dosar. Decizia nu va fi definitivă și va putea fi contestată de părți.

Dosarul „Gala Bute” a ajuns la ICCJ în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupție pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naționale de Investiții Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ștefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia și omul de afaceri Dragoș Botoroagă.

Aceștia au fost trimiși în judecată pentru luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală și spălare de bani. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.