Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Gala Premiilor Gopo: ”Sieranevada”, cel mai bun film

București: Gala Premiilor Gopo: ”Sieranevada”, cel mai bun film

DISTRIBUIȚI

149768 – 22032017 –  Pelicula ”Sieranevada”, regizată de Cristi Puiu, a câştigat, marţi seara, trofeul pentru cel mai bun film, la cea de-a 11-a ediţie a Galei Premiilor Gopo, care s-a desfăşurat la Teatrul Naţional Bucureşti. Cristi Puiu a câştigat trofeul categoriei ”cel mai bun regizor”, Dana Dogaru a primit trofeul categoriei ”cea mai bună actriţă în rol principal”, pentru interpretarea din filmul ”Sieranevada”, iar Gheorghe Visu a fost desemnat cel mai bun actor într-un rol principal pentru interpretarea din lungmetrajul ”Câini”, regizat de Bogdan Mirică, scrie News.ro.

La categoria ”cel mai bun film” au fost nominalizate producţiile ”Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, ”Câini” (regia Bogdan Mirică), ”Două lozuri” (regia Paul Negoescu), ”Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) şi ”Sieranevada” (regia Cristi Puiu). În 2016, acest trofeu a fost câştigat de lungmetrajul ”Aferim!”, regizat de Radu Jude.

Pentru titlul de cel mai bun regizor au fost nominalizaţi Cristian Mungiu, pentru filmul ”Bacalaureat”, Bogdan Mirică pentru ”Câini”, Adrian Sitaru, pentru ”Ilegitim”, Radu Jude, pentru ”Inimi Cicatrizate”, şi Cristi Puiu, pentru ”Sieranevada”. În 2016, cel mai bun regizor a fost desemnat Radu Jude, pentru ”Aferim!”.

Adrian Titieni (Romeo din ”Bacalaureat”), Gheorghe Visu (Hogaş din ”Câini”), Bogdan Dumitrache (George din ”Dublu”), András Hatházi (Lucian din ”Orizont”) şi Mimi Brănescu (Lary din ”Sieranevada”) au fost nominalizaţi la categoria ”cel mai bun actor în rol principal”. Anul trecut, Teodor Corban a primit acest trofeu pentru rolul din ”Aferim!”, regizat de Radu Jude.

La categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal” au fost nominalizate Medeea Marinescu (”03.ByPass”), Dana Dogaru (”Sieranevada”), Maria Drăguş (”Bacalaureat”), Rodica Lazăr (”Orizont”) şi Alina Grigore (”Ilegitim”). În 2016, trofeul a fost câştigat de Ioana Flora, pentru rolul din ”Acasă la tata”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.