Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ”Unirea trebuie dusă din stradă în Parlament”

București: ”Unirea trebuie dusă din stradă în Parlament”

DISTRIBUIȚI

149895 – 28032017 – Următorul proiect de ţară poate fi unirea celor două state româneşti, România şi Republica Moldova, a declarat liderul deputaților PMP, Eugen Tomac, în cadrul Conferinţei ”Unirea – Proiect de ţară”, organizată de Grupul parlamentar al PMP cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

”Anul acesta, Parlamentul României a dat un vot favorabil pentru ca ziua de 27 martie să devină zi de sărbătoare naţională. Este un mesaj extrem de puternic pe care statul român îl transmite românilor de dincolo de Prut. (…) Cred că, după ce am intrat în Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană, următorul proiect de ţară poate fi pentru noi, românii, unirea celor două state româneşti”, a declarat Tomac.

În cadrul aceluiaşi eveniment, deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a subliniat că ”unirea trebuie dusă din stradă în Parlament, de pe ziduri şi de la marşuri unioniste, în legi şi strategii ale statului român”.

Conferinţa a reunit parlamentari din toate partidele politice, lideri ai comunităților românești din Basarabia, reprezentanți ai mediului academic, reprezentanti ai mai multor ONG-uri, studenți din cadrul organizațiilor basarabene prezente la București, precum și preoţi. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.