Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Intervenţie permanentă pe râul Nicolina şi la Acumularea Ciric III cauzate de...

Intervenţie permanentă pe râul Nicolina şi la Acumularea Ciric III cauzate de precipitaţiile înregistrate, în ultimele ore

DISTRIBUIȚI

149569 – 13032017 – Precipitaţiile înregistrate, în ultimele ore, au dus la depăşirea cotelor de atenţie, în spaţiul hidrografic Prut – Bârlad, la următoarele staţii hidrometrice: pe râul Miletin, la staţia hidrometrică Sipote (județul Iaşi), pe râul Jijia, la staţiile hidrometrice Dângeni, Dorohoi şi Todireni și pe râul Bârlad, la staţiile hidrometrice Negreşti, Codăeşti, Ţibana.

Specialiștii de la ”Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Prut – Bârlad monitorizează permanent cursurile de apã, pentru a evita evenimentele cu impact deosebit. Astfel, se au în vedere măsuri de intervenţie în zonele critice, în vederea asigurării unei secţiuni optime de scurgere a apei.

Ca urmare a precipitaţiilor din ultimele două zile, personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor din Iaşi intervine operativ şi monitorizează în permanenţă râul Nicolina, unde din cauza fluctuaţiilor de nivel, hidrocarburile de pe vegetaţia acvatică ajung în cursul de apă.

Până în acest moment, angajaţii S.G.A. Iaşi au intervenit operativ prin înlocuirea barajelor absorbante din amonte de zona Pod Piaţa CUG, până la confluenţa cursului de apă Nicolina cu Bahlui.

În continuare, personalul operativ împrăştie cu material absorbant pe cursul de apă Nicolina, până la îndepărtarea tuturor irizaţiilor.

Intervenţia şi monitorizarea râului Nicolina, dar şi a Acumulării Ciric III continuă până când substanţele poluante vor fi eliminate în totalitate.

Conducerea”Apele Române” a solicitat îndepărtarea plutitorilor de pe cursurile de apă, şi atenţionează populația, în această perioadă, să evite traversarea prin vadurile cursurilor de apă.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.