Acasă Externe Malta: Ministrul Bodog a vorbit omologilor săi din UE despre obezitatea la...

Malta: Ministrul Bodog a vorbit omologilor săi din UE despre obezitatea la copii

DISTRIBUIȚI

149740 – 20032017 –  Florian Bodog, ministrul Sănătății, se află astăzi în Malta, acolo unde participă, alături de miniștrii Sănătății din Uniunea Europeană, la Reuniunea Informală a miniștrilor Sănătății din statele UE.

În cadrul Reuniunii, ministrul român al Sănătății discută cu omologii săi subiecte importante de sănătate publică, precum prevenirea obezității în perioada copilăriei, măsuri concentrate pentru combaterea HIV/SIDA, îmbunătățirea accesului la tehnologii inovatoare pentru boli rare, mobilitatea specialiștilor și îmbunătățirea accesului la servicii specializate.

În prima sesiune a Reuniunii, ministrul român a susținut o intervenție privind tema obezității la copii. De asemenea, Bodog a avut o întâlnire bilaterală cu ministrul Sănătății din Danemarca, Karen Ellemann Kloch. Cei doi oficiali au discutat despre măsurile de combatere a obezității la copii și despre relocarea Agenției Europene a Medicamentelor (EMA) ca urmare a Brexit-ului.

Ministrul Sănătății se va întâlni cu dr. Zsuzsanna Jakab, directorul gegional OMS, cu care va discuta situația vaccinurilor și a acoperirii vaccinale și va avea o întrevedere bilaterală cu vice – ministrul bulgar al Sănătății, Ilko Smerdjiev unde va discuta despre accesul la medicamente (exportul paralel) și serviciile medicale de urgență. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.