Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Salariații Loteriei Române protestează. În week-end se odihnesc

Salariații Loteriei Române protestează. În week-end se odihnesc

DISTRIBUIȚI

149884 – 27032017 – Sindicatul Național Loteria Română va protesta, începând de marți, 28 martie, la Ministerul Finanțelor Publice. Calendarul protestelor anunțat de sindicat acoperă perioada 28 martie – 6 aprilie, mai puțin week-endul. Revendicarea vizează salarizarea personalului, apreciindu-se că, fiind o companiei cu profit, se pot acorda măriri salariale

Membrii Sindicatului Național Loteria Română protestează față de refuzul de a introduce în proiectul de buget al companiei solicitările sindicatului reprezentativ la nivel de companie, referitoare la salarizarea personalului.

În condițiile în care an de an compania înregistrează un profit substanțial, 84% dintre salariați (2088 angajați, între care se află toate categoriile: de la lucrător necalificat până la angajați calificați, cu studii superioare) sunt plătiți la nivelul salariului minim pe economie.

Astfel, mărirea fondului de salarii este posibilă, necesară și morală, ținănd cont de faptul că CNLR înregistrează în fiecare an profit, iar de opt ani de zile nu s-a făcut nicio mărire în afara creșterii salariului minim pe economie, care a condus la suprapunerea salariilor”, precizează SNLR.

De asemenea, Sindicatul Național Loteria Română solicită Ministerului Finanțelor Publice  destituirea Consiliului de Administrație al companiei, care blochează orice fel de dialog cu sindicatul reprezentativ.

CNS “Cartel ALFA” este solidară cu membrii săi din cadrul Companiei Naționale Loteria Română, le susține revendicările și solicită reprezentanților Ministerului Finanțelor Publice să găsească, printr-un dialog real și constructiv cu reprezentanții sindicali, soluții concrete pentru rezolvarea lor.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.