Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Șeful ANCOM pleacă la ONU

Șeful ANCOM pleacă la ONU

DISTRIBUIȚI

149885 – 27032017 – Catalin Marinescu, presedintele  Autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), va prelua, din luna mai, sefia Diviziei de strategie din cadrul Secretariatului General al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor, organizatie membra ONU. Marinescu a precizat că a urmat un proces de recrutare cu examene si teste scrise de aproape 1 an, in conditiile in care mandatul sau expirase in aprilie 2015.

Catalin Marinescu: Licitatia pentru servicii 5G ar putea fi oportuna si in acest an, dar la anul este obligatorie. Decizia este a Guvernului.

„Oportuna poate fi oricand licitatia pentru 5G. Banda de 700 MHz, va trebui sa fie eliberata incepand cu 2020, conform reglementarilor europene, dar eu cred ca operatorii au nevoie de 1-2 ani de pregatire. Sunt multe tari din Europa care folosesc aceasta banda si vor trebui s-o elibereze. In Romania, aceasta banda este disponibila, dar eu cred ca decizia de oportunitate este a Guvernului, ANCOM va organiza licitatia. Oricum, daca nu in acest an, atunci la anul este obligatorie lansarea licitatiei pentru frecventele necesare 5G”, a declarat luni, Catalin Marinescu, presedintele ANCOM, in conferinta de final de mandat.PROMPT MEDIA

 

foto:rnews.ro

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.