Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ANAF pregătește în spațiul privat virtual facilități pentru firme

București: ANAF pregătește în spațiul privat virtual facilități pentru firme

DISTRIBUIȚI

145153 – 07042017 –  ANAF extinde Spațiului Privat Virtual (SPV), disponibil până acum doar persoanelor fizice. SPV va face, astfel, mai ușoare pentru persoanele juridice schimburile de documente cu Fiscul. Accesul la unele documente va necesita, însă, și schimbări legislative.

Direcția Generală de Tehnologia Informației a extins sistemul informatic SPV și pentru persoane juridice, în care vor fi disponibile, când legislația o va permite, mai multe documente, printre care și fișa pe plătitor, duplicate ale declarațiilor înregistrate in bazele de date ANAF, conform Ordinului Ministrului Finantelor Publice privind Procedura de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta între Ministerul Finanțelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice și alte entități fără personalitate juridică.

De asemenea, Fiscul va introduce o aplicație în care contabilii vor putea identifica neconcordanțe în Declarația 394 (clienți și furnizori). ”În sistemul informatic SPV pentru persoane juridice va fi disponibilă contribuabililor o aplicație în care vor fi evidențiuate tranzacțiile comune cu partenerii, dar și eventuale neconcordanțe între cele declarate de cele două părți în D394”, a afirmat Bogdan Stan, președinte al ANAF. Fișa pe plătitor ține evidența impozitelor, taxelor și contribuțiilor datorate și plătite bugetului general consolidat, în timp ce D394 este o declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național aferente perioadei de raportare precedente (lună, trimestru etc.; perioada de raportare este cea declarată pentru depunerea decontului de TVA). –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.