Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: De Florii, la punctele importante de trecere a frontierei s-au înregistrat...

București: De Florii, la punctele importante de trecere a frontierei s-au înregistrat valori duble ale traficului, față de o perioadă similară

DISTRIBUIȚI

145180 – 10042017 –  În primele trei zile de la introducerea verificarilor sistematice (7 – 9 aprilie 2017), frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 520.000 de persoane, dintre care 280.000 pe sensul de intrare în ţară și 240.000 pe sensul de ieşire din ţară. Comparativ cu o perioadă similară din luna martie 2017, când au trecut frontiera 425.000 persoane, s-a constat o crestere a valorilor de trafic cu 22%.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 201.000 persoane, cele aeroportuare – 139.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu R. Moldova – 66.000 persoane.

De exemplu, în perioada de referință, cel mai tranzitat punct de frontiera a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă, unde s-au prezentat peste 89.000 persoane la controlul de frontiera, urmat de  P.T.F. Nădlac II cu peste 62.500 persoane şi P.T.F. Borş unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 41.000 persoane. Totodată, la frontiera cu Bulgaria cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Giurgiu, cu un trafic de peste 22.500 treceri persoane.

Cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost la frontiera de vest, la P.T.F. Nădlac II și P.T.F. Borş, respectiv la P.T.F. Giurgiu, puncte de frontiera unde s-a constatat o dublare a valorilor de trafic față de un sfârșit de săptămână obișnuit.

Poliţia de Frontieră Română a dispus, încă de săptmâna trecută, măsuri de suplimentare a personalului, sens în care peste 4.200 de poliţişti de frontieră au desfăşurat, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

De asemenea, a fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel încât formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

Recomandări:

Având în vedere că, în perioada următoare, credincioşii ortodocși și catolici vor sărbători Învierea Domnului, în punctele de trecere a frontierei se estimează, in continuare, creşteri ale traficului la frontieră.

Poliţia de Frontieră recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Din 7 aprilie a.c., ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen (Regulamentul 399/2016), adoptat de către Parlamentul European și Consiliul Europei, autoritățile de control la frontieră din statele Uniunii Europene, inclusiv Poliţia de Frontieră Română, efectuează verificări sistematice la intrarea și ieșirea de pe teritoriul statelor membre. Acestea constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE (și anume cetățenii UE și membrii familiilor lor care nu sunt cetățeni ai UE) atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.