Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Oprea, succes la Curtea Supremă

București: Oprea, succes la Curtea Supremă

DISTRIBUIȚI

145474 – 26042017 –   Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis cererea formulată de fostul vicepremier Gabriel Oprea și au decis sesizarea CCR cu o excepție de neconstituționalitate a articolului din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu, anunță Agerpres.ro. Cererea de sesizare a fost făcută marți de avocatul lui Oprea, în dosarul în care fostul vicepremier este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul DIPI, respectiv achiziționarea unui autoturism Audi A8.

Tot la termenul de marți al procesului, avocatul unui alt inculpat a cerut ca jurnaliștii să nu mai aibă acces în sala de judecată, deoarece ar trebui ca audierea a nouă martori cu identitate protejată să fie făcută în ședință secretă. Avocatul a explicat că în presă s-au scurs deja informații secrete din dosar, cererea sa fiind susținută și de doi consilieri care reprezintă în proces DIPI și MAI.

În luna mai 2016, Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.