Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Propunerile USR pentru ICR

București: Propunerile USR pentru ICR

DISTRIBUIȚI

145070 – 04042017 – Vlad Alexandrescu, senator USR și fost ministru al Culturii, a depus la Biroul Permanent al Senatului propunerile USR pentru Institutul Cultural Român (ICR): Cosmin Manolescu pentru funcția de președinte și Cristina Modreanu pentru vicepreședinte.

Cosmin Manolescu este expert cultural, curator, artist și manager cultural, director executiv al Fundației Gabriela Tudor și al Asociației „ArtistNe(s)t – Rețeaua Centrelor de Rezidență pentru Artiști în România”. A avut un rol esențial în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România și în crearea Centrului Național al Dansului București (2004). Ca operator cultural, a contribuit la modificarea legislației culturale și îmbunatățirea sistemelor de finanțare publică pentru sectorul cultural (Administrația Fondului Cultural Național, Programul Cantemir al Institutului Cultural Român, Centrul Național al Dansului). În perioada 1997-2016 a inițiat și produs peste 150 de proiecte culturale în zona dansului, managementului cultural și a artelor contemporane în România, realizând ateliere, festivaluri, turnee și evenimente culturale în parteneriat cu artiști și operatori culturali din Europa, Statele Unite ale Americii și Japonia.

Cristina Modreanu, propusă pentru funcția de vicepreședinte, este unul dintre cei mai cunoscuți curatori, manageri culturali, producători și experți în artele spectacolului din România. Doctor în teatru al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică, autoare a cinci cărți despre teatrul și fenomenul cultural românesc și a numeroase articole în reviste de cultură din România și din străinătate, Cristina Modreanu și-a câștigat reputația internațională ca director artistic al Festivalului Național de Teatru pe care l-a deschis către scena europeană. Din 2014 a inițiat și conduce Platforma Internațională de Teatru București care a avut parteneri precum Institutul Goethe, British Council, Institutul Polonez, Ambasada Regală a Norvegiei, Institutul Francez, Drama League New York, ARCUB și UNITER”.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.